Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
FRANCOUZSTINA Ester Maternová
30 juin 2017

Francouzština na Gymnáziu Uherské hradiště

Francouzský jazyk vyučujeme na nižším i vyšším gymnáziu.

Na osmiletém gymnáziu si žáci mohou zvolit francouzštinu jako druhý cizí jazyk už v primě. Získávají tak jedinečnou možnost věnovat studiu tohoto jazyka celých osm let. V primě, sekundě, tercii a kvartě se francouzština vyučuje 2hodiny/týdně. Navíc v sekundě mají žáci možnost přihlásit se do volitelného předmětu Francouzština hrou (1hodina/týdně). Od kvinty až do oktávy se francouzština vyučuje 3hodiny/týdně. Další volitelné semináře si mohou žáci vybrat od septimy. Pro septimány tak nabízíme Francouzskou konverzaci (2hodiny/týdně) a pro oktavány Seminář Frj 2hodinový a Seminář Frj 4hodinový.

Na čtyřletém gymnáziu začínají žáci s francouzštinou od prvního ročníku. Po celou dobu studia mají v každém ročníku hodinovou dotaci 3hodiny/týdně. Abychom srovnali rozdíl v konverzačních dovednostech žáků čtyřletého a osmiletého studia, nabízíme žákům druhého ročníku čtyřletého gymnázia volitelný kroužek francouzské konverzace. Kroužek probíhá 2hodiny/týdně v odpoledních hodinách a je zaměřen na procvičení a upevnění komunikačních dovedností. Ve třetím ročníku se žáci přihlašují na Francouzskou konverzaci (2hodiny/týdně) a ve čtvrtém ročníku na Seminář Frj 2hodinový a Seminář Frj 4hodinový.

Během studia jsou žáci průběžně seznamování s francouzskými jazykovými zkouškami DELF a mnozí je také úspěšně skládají v úrovni  A2, B1 a B2. Systematická příprava na zkoušky DELF je zahrnuta ve 2hodinovém Semináři Frj v posledním ročníku.

Žáci osmiletého i čtyřletého gymnázia mohou skládat z francouzštiny maturitní zkoušku. Jak u maturit, tak následně v přijímacích zkouškách, dosahují naši francouzštináři výborných výsledků. 

Publicité
Commentaires
Publicité
FRANCOUZSTINA                        Ester Maternová
Derniers commentaires
FRANCOUZSTINA Ester Maternová
Publicité