Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
FRANCOUZSTINA Ester Maternová
2 novembre 2009

Francouzské hodokvasy

409_bg

V říjnu 2009 vyšla v českém překladu další kniha britského spisovatele žijícího v Provence Petera Mayla. Kapitoly knihy spojuje jedno téma: francouzské delikatesy. Významné produkty francouzské gastronomie nám Mayle přibližuje vtipným a humorným vyprávěním o svých kulinářských cestám napříč celou Francií. Knihu mohu doporučit nejen milovníkům Francie, ale i maturantům a studentům francouzštiny, kteří tak příjemnou  formou získají  přehled o nejvýznamějších pojmech francouzského kulinářského umění.


Francouzský překlad knihy můžete koupit zde.

Anotace:
Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás tentokrát zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Poznáme pamětihodnou provensálskou rybí polévku bouillabaisse v restauraci na jedné z pláží Côte d’Azur a budeme obdivovat dokonalá kuřata, jaká lze najít pouze na trhu v Bourg-en-Bresse. Poučíme se, který z francouzských sýrů má nejsilnější odér a samozřejmě získáme řadu skvělých receptů.

Publicité
Commentaires
Publicité
FRANCOUZSTINA                        Ester Maternová
Derniers commentaires
FRANCOUZSTINA Ester Maternová
Publicité